Bersalin

Boleh tak share pengalaman bersalin? Sakit contraction tu tahap yg mcm mana? Contraction, Seluk, Deliver baby, Gunting, Jahit. Part mana paling ngeri? And any tips utk 1st time mum deliver baby.

108 Balas

Sy belum ada pengalaman lagi. Cuma tadi masa check up doc check dah ada 2cm bukaan. Jantung baby ok, contraction sy dlm 80 je, rasa ok lagi. Cuma td doc ada cuba bukakan laluan, masukkan jari & stretches bhgian bawah. Tak sakit tapi ngilu, senak & tak pernah experience so perasaan dia campur2. Tp alhamdulillah ok, insyaallah pengalaman ni utk kita belajar & hayati kekuasaan Allah. Sy baca komen2 mummy kat sini sy naik seram, tapi masing2 merasa pengalaman yg berbeza. Semoga Allah permudahkan urusan kita. Sy assume mummy ni muslimah ye, jadi boleh amalkan zikir nabi yunus & zikir nama Allah “Al-Fattah”, baca juga surah Al-Insyirah. Insyaallah moga Allah permudahkan urusan bersalin kita semua. Moga mummy kuat semangat hadapi semua ni, moga ia jadi kenangan yg manis buat kita semua. Amin.