Berpantang sendiri

Boleh tak ibu² share pengalaman berpantang sendiri masa first baby macam mana.. saya plan nak pantang sendiri sebab mak duduk jauh ayah dah takde.. mak mertua pon takde.. kakak pon jauh.. nak mengharapkan kakak² ipar pon serba salah sbb masing² ada anak kecik².. nak mengharapkan suami 24jam pon dia perlu pi kerja..

2 Balas

better seminggu 2 tu sis ade peneman kt umah... cl ke tukg urut ke.. husband klu dpt cuti pun bagus jgak.. sbb baru2 tak larat sgt, pngalaman nk urus bayi pn xde.. klu bby kuning kne ulang alik pi klinik lg.. memg seelok2 nya kne ade org lain jgak slain sis dlm rumah tu.. utk 2 minggu yg pertama slepas bsalin..

boleh hired cl utk 2mgu pertama dulu. boleh belajar dgn cl tu cara urus bby sume2. after 2w bdn dh mula recover.