pantang

Saya nak tanya. Disini ada x ibu ibu yang berpantang sendiri?? Boleh share pengalaman? Emak saya dan emak mertua saya dah meninggal dunia. Masa anak pertama adik ipar yanh jaga. Sekarang dia dah duduk jauh..

2 Balas

bersalin anak kedua pantang sendiri alhamdulillah suma suami uruskan even dya cuti seminggu je..lepas abis cuti tu sebelum g keje dye akan siapkan saya n baby,anak sulung n masak siap2,suma barang2 pun dye letak dekat so tak payah susah g dapo n tandas pun dekat lagipun dye da siapkan kerusi n getah paip panjang just in case nak basuh berak anak sulung,balik keje dye akan handle suma.tukang urut/tungku pun husband inform sebelum nak bersalin lagi.mggu ke 2 alhamdulillah da bole bergerak sikit sis if bersalin normal. rasa lagi senang pantang sendiri sebab rasa macam cepat sihat mungkin sebab dapat full support dari husband.

3y ago

Alhamdulillah.. apa2 pun suami kena banyak support kan.. Doakan semoga urusan bersalin saya selamat dan dipermudahkan.. InshaAllah bulan 7 ni saya kena serah diri. sebab ada gdm on insulin dengan HPT

Hi.. Sy baru habis pantang bulan 5 yg lepas..agak mencabar momy yg berpantang sndri..momy mmerlukan bantuan sebenarnye.. lagi2 yg brsalin cser.. siape yg brcadang nak brpantang sndri, momy kne pastikan momy dh siap kan diri.. dlm brpantang, emotional yg pnting utk dkawal.. yela, kite bru je brtarung nyawe, belum ade tenage spenuhnye than kite kne uruskan smuenye sendiri..

3y ago

allahu... mencabar tu..tp xpela..nak buat mcm mne kan.. sy doakan awk akan slalu dilindungi-NYA & dpermudahkan smue nye..