serious question 🥺🥺

Boleh suggest tak untuk baby yg prolonged jaundice🥺

7 Balas

mcm sy dlu mcm2 cara buat..nk2 ank sy lahir prem 34weeks..pstu ada mmbr pnh ada bby alami yg sm .dia bg tips mak kena try cri dan makan anggur hitam lepas dh mkn..kerapkan susukan bby selepas maknya makan anggur..mcm sy dlu try mndikan air kucai mil buatkan..mndi air herbs tyt...kerap susukan bby...then doc suruh jemur bby ms waktu awl pg sblm pkul 8 lebih.. pnh try buat..last2 bila mmbr suggest mkn anggur hitam..tu sy trus try mkn anggur hitam..jgn bg bby pulak mkn..atau titis..bhya pd bby..maknya yg kena mkn dan kerap susukan bby.. mg bby puan cpt pulih dr alami kuning dan dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

Saya tak pasti dengan cara ni berkesan dengan baby awak atau tak,tapi sangat berkesan dengan baby saya,bebas jaundice dalam masa 9 hari dari dia lahir. mandikan baby dengan air daun belimbing buloh,daun belimbing buloh rebus sampai jadi warna pekat,mandi dan siramkan baby dengan air tu..selamat mencuba..😉

jaundice ni turun melalui najis anak. je keeeep menyusu je, 1jam sekali max 2jam sekali.. kakak sy full bf je, sy mix bf fm jgk. 2 2 pun prolonged jaundice... tp kena kerap nyusu je.

try bagi anak minum susu fm karihome. every 2 hours bagi dia minum + continue je bf. in shaa Allah dalam few days akan okay

Saya BG Susu fm Karihome Sy Beli Kat Farmasi Suda ok

Sy bagi fm karihome