First time..

Boleh spa2 share mcm mna sakit contraction? Tersgt sakit ke mcm mna? Hm,nk thu.. standby sbb skrng dh 36w. Rsau jgklh??

2 Balas

Masa sebelum bersalin dulu saya tak rasa contraction lama sgt. Terbangun dr tido pukul 10 mlm lbih mcm tu sbb rasa terkencing dlm seluar. Tapi tak berbau hancing pun. Rupa2nya air ketuban keluar. Tapi sedikit je la. Start pukul 11 mlm terus rasa sakit pinggang. sakit teramat sgt. Dari belakang bawa ke ari2 sakitnya. Berulang selang 5 minit Tp saya masih boleh bergerak tukar baju dan packing barang baby dlm beg. Dalam kereta rasa mcm baby nak keluar tp saya tahan je, kepit kaki. Time contraction mcm ni saya ulang2 zikir nabi yunus. Genggam tangan suami bila sakit contraction dtg. Paling penting relaks. Sampai hosp pukul 12.10 a.m. bersalin 12.25 a.m

Sy punya rasa sakit tu mcm senggugut, tp lg sakit n berulang2, kjp dtg n pergi. Mmg xblh bwk bincang dah sakit tu, nk senyum pun xmampu 😅