MCD,KFC,PIZZA HUT ! Selain Dari Makanan Ni Memang Mommytak Selera Nak Makan Terutamanya Nasi?

Boleh sharekan apa yg bakal ibu-ibu makan di awal kandungan 8 nak masuk ke-9 minggu? Macam mana ye nak dapatkan balik selera makan nasi? Kesian kt baby dalam perut?

16 Balas

Sis cube mkn sandwich subway. Saya pun xleh mkn nasi dari awal pregnant sampai dh 15weeks ni. Subway kenyang la jugak compare mcd tu.

Sy time mengandung mmg x slere mkn nasi. Blh dikatakan hari2 mkn spagetti 😅

Mkn roti ng mushroom soup, spegeti, nestum biskut...

5y ago

Doa baik2 jek sis.. Sy mse preggy no2, sy hri2 mkn mcd.. Hahahaa.. Tu jek fav.. Alhmdulillah ank kluar sihat jek

Klau boleh kurang kn mkn mcm tu sbb risiko baby Kne kuning tinggi.. Try mkn buah Sis, cari buah yg bnyk air mcm tembikai

5y ago

Alamak yeke.. Seram pulak

anak dalam perut nie mcm tau jea makan fastfood tak elok.. dia tendang balik... sampai mngelipor mummy dalam toilet. 😂 tapi bila makan nasi makan sayur dia elok jea tak mual mual tak muntah.... tapi tu laa kita yg tak lalu nak makan nasi masalahnya.. untuk beby kita kuatkan jugak... telan jugak... 😊😇

5y ago

Alahai yeke.. Sy ok, cuma tulah, nasi memang x selera nak makan.. Tgk nasi rasa kenyang, x boleh nak masuk.. Kadang mual gak tgk nasi ni.. Huhuhu

Saya blend oat+susu segar + kurma. Kalau makan apa apa keluar semula. Jadi minum air ni boleh la tahan ada tenaga sikit.

5y ago

Thank you tips sis.. In Shaa Allah sy try..