makan meggi

Boleh saya tanya..apa akan jadi pada baby kalau kita selalu makan meggi dalam usia kandungan 9 week??

11 Balas

Sekali sekala tu okey je, yg tak okey klau 3x sehari 7 hari seminggu..mknan segera ada perasa tambahan bukan saja tak elok utk ibu mengandung tapi juga tak elok utk semua lapisan individu tak kira jantina..

Saya pun mkn tp air rebusan pertama buang . rebus 2 kali.. Rencah letak sikit je.. Letak sayur , tomato, telur , ayam bagi berkhasiat.. Tp sekali je sebulan mkn.. Jgn mkn selalu sis..

ajinamoto tu tak elok, kalau effect saya tak sure pula. kalau boleh elakkan makan makanan yg berkhasiat, baik untuk kesihatan tubuh badan awak dan kesihatan baby.

Ada effect ke? Cer tambah sayur bnyk2 dlm tu n mkn rasanya tak da masalah.try mkn mknan yg seimbang khasiat.

Ssekali boleh la klau selalu x elok ..sy pn ada jgk mkn tp x slalu.Alhamdulillah Kandungan baik2 aje.

Saya awal2 mngndg ari tu dlm smggu 2 3 kali makan megi tomyam..😁😁 alhamdulillah baby ok je

Tak berkhasiat la dapat kat baby. Perencah tu ada MSG. Kalau boleh elakkan la ye

Cuba elakkan maggie ye mummy. Kesian baby xdapat cukup khasiat.

Makanan fast food, junk food tak bagus utk perkembangan janin

Lebih baik elakkan.. jgn kerap..