bersalin normal @ czer

Boleh mommies share masa bersalin normal ke czer?kalau czer sebab apa....

43 Balas

Babay baru 20days. Baby czer alhamdulillah.. Sebab baby dah berat 3.1kg ke ats at 38weeks tp kepala baby masi belum smpai ke serviks tp hampiiir.. Buat induced tp tidak ada bukaan lgsung after 18hours and 3x kena saluk. Kemungkinan sbb tali pusat baby bergumpal so its hard for her to engaged her head nicely to my serviks. Dgn msalah gdm & darah tggi time pregnant. The Dr decided to do czer sbb gdm is not good for the babies heart. Time baby keluar berat dia 3.57kg. Ikutkan betul dia kluar 13hb ni.. Tapi klu dia kluar 13hb ni pun she will be 4kg 🤭 😅 so kitorg dont want to take the risks to wait longer.. Baby yg kesian.. 😊 Alhamdulillah, baby lahir sihat 🥰

5y ago

Alhamdulillah syukur dpermudahkan semuanya. Dan sy jgk gdm pregnancy yg lepas.now baby 2bulan..bsalin secara normal tepat 38wks @ 3.7kg.