bersalin normal @ czer

Boleh mommies share masa bersalin normal ke czer?kalau czer sebab apa....

43 Balas

Normal cuma anak first lmbt nk teran.. Xpndai kan.. Doc ajar push2.. Smpi bersalin kalau x kena czer jgk laa.. Sbb tkt anak lemas lma sgt teran.. Anak ke2 bln 10 nti.. Skrg bru 4bln

5y ago

Kann.. Kena teran sgguh waktu tu.. Tenaga xbyk.. Dah muntah awai 😀😀

Kakak sy kes baby breech/songsang. Pecah air ketuban di rumah, pegi hosp, scan masi jugak songsang, akhirnya dari hosp daerah, rujuk p hospital besar utk czer.

Anak 1st bsalin czer sbb bacaan CTG xcntik n baby da berak dlm perut. Anak 2nd bln 12 ni, bdebar jg biar pun ank ke 2. mdh2an bsalin normal kali ni

No3 bsalin czer.. baru 1jam duduk dlm l. Room 6cm.. doc kata ctg xcantik 🤣 maka lahir lah bdk nie 4kg 🤣🤣🤣

5y ago

Hahahaha silap xguna pelapik napkin tu 🤣🤣🤣🤣🤣....

Saya skang baru 17weeks, first baby.. Belum pape doc dah cakap saya kene czer sebab twins and 36weeks baby kene keluar dah..

5y ago

Awl2 sis dh thu bila nk kne branak😅 kita yg xthu ni mnunggu hari sakit laa hehe

Sy czer sebab fetal distress. Baby dah berak dlm perut. Bukaan dah 6cm tapi jantung baby dah lemah so tolak terus pegi operation room.

Saya czer..,anak sulong sebab kedudukan die melintang...xmasuk dlm laluan...anak ke 2 xde jalan... anak ketiga ni xde choice..😅

Czer sebb da 12 jam dlm LR, bukaan still 7cm dan jangka baby besar. Skali Czer, baby saiz biasa je. Huehuehue.

Ank first amenjeci czer sbb momy n baby lemas .. ank second sbb jln x buke .. ank ke3 bakal lahir 2021 pom kene czer 😌 ..

Saya baru 5hari bersalin czer sbb doc estimate baby up to 3.6kg to 4kg. Masa lahir baby alhamdulillah sihat 3.6kg.