czer atau bersalin normal?

hi mommies. nak tanya, macam mana kita nak tahu kita bersalin czer atau normal? and waktu bila kita boleh tahu kita czer atau bersalin normal?

2 Balas

doc yg akan decide nanti berpandukan kesihatan bayi dan ibu. cth kalau baby besar sgt mcm 4 kg ke atas mungkin czer takut kalau bersalin normal tak lepas bahu baby. kalau baby 2kg ke 3 kg lbh mungkin.normal kalau kesihatan ibu mengizinkannya.

5y ago

doc decide waktu nak dekat due nnt ke?

Kita xkan tahu. Cuma boleh berharap yg terbaik. Macam sy, last minute dlm labour room doc decide emergency czer sebab sy demam n jalan x terbukak lagi. Takut jangkitan kuman pada baby

5y ago

wc sis,semoga dipermudahkan urusan