Makan durian

Boleh mkn durian kh time ini

13 Balas

Akk fobia..dh x berani sentuh langsung kalau umur kandungan bwh dr 4bln..sbb pernah gugur mkn durian masa kandungan 2bln lebih..sebelum nk x pernah jumpa durian time ngandung...tp ngandung ank ke7 tiba2 time tu musim durian gugur..ermmm mkn jgk lah sampai 1 bj..dlm 4 ke 5 hari turun tanda merah..dh x blh di selamatkan..klu nk rasa 1 ulas mungkin berani..lebih dr tu dh x berani hehe..terpulang lah lain org lain kekuatan rahim nya..mugkin sbb akk pun dh tua x mcm dl..berlari pun x de masalah masa preggy..

Boleh..dlm 2 3 ulas je..buat lepas ngidam.. hihi Xpun makan durian crepe.. simpang 4 alor gajah ade musim..tgk tgh berbuah..hihihi..baru je lalu..

Boleh je. Mkn slagi bole mkn. Kalo org tua2 dlu lpas mkn durian. Tuang air kosong dlm kulit durian then minum utk hilangkan rse panas dlm..

Boleh. Tp jgn byk. Sekadar 2 3 ulas je. Klau terlebih kang panas jdnye. Minum air kosong byk. Hee, saye pn makan mase mngndung.

blh jerr mkn...tpi jgn byk..durian nie klau mkn byk bdn jdi panas...

Boleh tapi harus berwaspada. Jangan smpi seulas jadi 5,6 ulas

hehe...ade lg ke musim durian sekarang? mcm sedap pulak..😂

4y ago

Lalu simpang 4 alor gajah td tgk ade yg menjual..skrg ssh nak ikut musim..ikut bile dorg tanam.. 😅

Ohh.. Ingt tak boleh

boleh mkn sikit je

knowledge