Cara cepat turunkan kuning bayi..

Boleh kongsi?

12 Balas

Anak sy waktu lahir kuning dia 16. Dr decided untuk warded dia sampai kuning okay. Masa anak warded, hari2 sy minum susu kambing Hi Goat perisa kurma. Sy pam susu badan hantar pada baby tiap kali melawat dia. Dri 16 dlm 2 hari turun 11. Nurse kata bagus baby berak banyak. Kuning cepat turun. Daripada 11 dlm 3 hari turun 7 terus baby discharged. Balik bagi susu lusa kena check kuning. Kuning dia dah 3. Alhamdulillah. Ni ikhtiar sy. Sy berdoa dan niat untuk sembuhkan anak. Ni cara ikhtiar sy. Lain org lain cara. Tq

1. Rumah jangan gelap. Bukak lampu walaupun waktu tidur. Bidan saya ex nurse dekat LR yang bagitahu. Kalau boleh tidurkan baby bawah lampu. 2. Bagi susu setiap 2 jam. 3. Berak, kencing. Lagi kerap baby berak atau kencing, lagi bagus.

kerapkan bagi minum susu, saya terpaksa bagi susu formula, sebb susu badan kurang. saya bagi susu formula karrihome. lain saya tak buat

Kerapkan Baby minum susu ibu.. setiap Hari ibu makan anggur hitam spy susu badan ada khasiat dpt turunkan kuning Baby.

Sy try mnum susu kambing asli.. Sikit je mnum... N bgi baby susu bdn..

klu sya bg susu FM cmpur BF..rajin bg bgn ank utk myusu stiap 2 jam..

kalau sya dlu kerap bagi susu badan dan tiap pgi" jemur di mata hri

susu badan sebanyak yang boleh .

Bagi susu formula karihome

Kerap beri anak susu.