BAYI KUNING..

Asalamualaikum ibu2..ada yg boleh kongsi mcm mna nak turunkan kuning bayi..bayi saya hari ni hari yg ke 3 cek kuning.

10 Balas

Saya bf je Kena kerapkan , baby kuning ni kerap tidur kan jd kejutkan dia bg dia minum juga susu , boleh tru susu formula juga lg cpt turun kuning kalau bf lmbt sikit sbb bila baby minum susu ibu , susu tu akn jadi isi bila jdi isi badan jadi baby tak berapa nk membuang sgt

ubat nya kerap bf sekerap yang mungkin. supaya baby senang buang air besar. dan jangan jemur sis. matahari sekarsng bukan selamat mcm dulu. uv exposure kalau too much takut sakit lain yg datang. so bf n bf. semoga baby cepat baik, insyaAllah :)

Waalaikumsalam..Kerap bagi susu dada.. Sejam2 bagi susu, klu baby 2 jam tak bangun, sis bangun baby bagi susu.. Sebab kuning ni demam, jdi baby akan kerap tidur

pkai ubat nie ... dua2 ank sya kena kuning pkai ubat nie alhamdulillah trun dlm masa 2minggu ... ubat nie ada jual kat farmasi 😊

bykkn susu bdn,ibu pn bykkn minum air 0..cari btg pokok bakawali,getah batang tu sapu d telapak kaki ank.in sya allah kuning turun.

Sya brnak 7/8 aritu,twin ggurl..2² pn kna kuning..sya bgi susu karihome n susu bdan jga..cepat kuning hilang..

4y ago

Bb twin sya ok je..sbb misi kat hospital jga yg bgitahu dgn sya time tu..

Kerapkan bf. Baby kuning suka tdo. Kene kejutkan dia 2 jam sekali pahtu susukan.

bgi kerap bf..lgi kerap bby minum dia akn kerap kencing jga..bru cpat trun kuning..

kerap breastfeeding. nurse ckp lg kerap baby menyusu, lg cepat kuning tu turun.

mndikan dengan daun kucai