Naik berat baby

Boleh kongsi cara naikkan berat baby x ? Btw baby bf, now 14days dah. Tapi bila check up, berat lahir 3.5kg tapi skrg 3.1kg je berat dia

5 Balas

anak sy lahir 2.5kg, dapat balik berat lahir dia masa 8d. paling rendah 2.3kg masa 3d. masa 1m 3.8kg normal mmg baby akan drop berat sblm naik blk walaupun susu cukup je. bf mlm byk puan, cek lekapan elok2, buat breast compression masa tgh bf, bf 15-20min per session

bgi susu yg boleh naikkan berat bdan ..sy dulu prnh promoter similac bgitau boleh try bgi sehari 1-2 kli je susu utk naikkan berat bdan

normal kalau baby nb berat menurun sikit dari berat lahir. jaga jadual menyusu je sis. and maksure baby cukup tidur juga.

4w ago

cuba try cri susu yang menaikan berat baby mcm sy anak minum lactogen masa lahir 3.1kg dlm seminggu dh naik 3.3kg try tgok mcm mana

bby jaundice?

4w ago

X puan.