How to gain baby’s weight?

Hi Mommies! My baby is a girl and sekarang dah 9 bulan. Tapi saya risau sangat dengan weight gain dia actually. 9 months old tapi berat dia cuma 7kg. Dia lahir cukup bulan, masa lahir berat 2.8kg. Bila check dkt klinik, sekarang still under normal curve tapi risau kalau jadi underweight during next check up. Dia selalu makan nampak berselera je tapi taktau kenapa berat tak banyak naik and my baby memang sangat aktif. Ada tak any suggestion macam mana nak naikkan berat badan baby? Any supplement ke? Thank you.

1 Balas

Lebihkan protein dan lemak sihat dlm menu anak. Bawa anak jalan2 kena cahaya matahari pagi utk dapatkan Vitamin D daripada cahaya matahari. Selalu bawa dia bersosial