my baby

salam untuk yang muslim and hai for non muslim... ? Nak tnya laa, baby saya dah 7bulan tapi berat baru 7kg... normal kah? sbb masa dia lahir berat 2.3kg je... and boleh x kongsi tip untuk naikkan berat badan baby?? TQ all ??

10 Balas

Waalaikumussalam, takpe sis yg penting sihat 🤗. Sis full breastfeeding baby ke? Kalau ye, teruskan. Sebab susu ibu tu susu terbaik. Kalau dah campur fm, saya tau brand fm yg memang dirumus untuk naikkan berat badan baby, namanya s-26.

Normal kot..kakak sy ank dia dh setahun lebih dh berat 7kg je comel je orgnya huhuhu..janji sihat sudah la😁

4y ago

Sama dgn anak sulung saya last timbang masa setahun lebih, baru 7.5kg skrg dia dah 2 tahun, taktau la banyak mana je naik beratnya😂

Normal je sis.. pastikan penyusuan & pemakanan baby yg terbaik utk dpt berat badan yg ideal.😊

Normal sis.janji ada pertambahan berat bdn setiap bulan.

normal puan. selagi beratnya berada dlm zon sihat

Normal sis baby sy pon 7 bulan brat nye 6.9kg je

Average berat 7bulan Boy 6.8-9kg Girl 6.2-8.5kg

4y ago

Memang anggaran berat 4bulan boleh capai 6kg Dan itu normal

Normal