Tido baring

Boleh ke tido baring terlentang masa awal kehamilan (7w)? Ke masa awal2 ni pun kena mengiring kiri/kanan?

7 Balas

boleh. bila dah mula rasa tak selesa, stop. seeloknya masuk 2nd trimester, walaupun still boleh baring terlentang, biasakan diri mengiring.

1st trim takdek masalah, bila dh masuk 2nd trim xboleh, baby dh start membesar, bahaya

Bolehh. Sy 15w msih tdur@ baring tlentang juga kdg2 tapi lbih slesa kalau mgiring.

Awal2 xde masalah…msuk trim2 bru slow2 tdo mgiring, sbb bby dh start nk mbesar

boleh je sis sbb bby kcik lagi kalau dah bsar risau bby lemah tersepit

Boleh tak ada masalah.