Sahkan kehamilan di swasta

Hi boleh ke nak sahkan pregnancy dekat klinik swasta waktu 5 weeks? Ke awal sangat macam tak pergi pun takpa sebab baca mostly akan suruh datang balik lagi 2 minggu. Tapi tu lah selagi tak cek selagi tu tak yakin pregnant ke tak 😂

22 Balas

Bole je nak pi just kebiasaanya, time 5w, dr akan ckpnkemungkinan hamil sbb dinding uterus tu menebal. Tp penampakan baby tu kurang. Sbb so tiny . Dr akan minta mai balik dln 7w-8w, then bole bawak pi bukak buku pink terus kt KK. Btw, tahniah sis! Smga dimudahkan urusan shgga melahirkan

Boleh sahkan pregnant.. tak kisah klinik swasta atau kerajaan..pilihan masing².. Ada sstgh orang 5weeks dah boleh nampak.. ada ramai jugak yg 7 - 8weeks baru nampak heartbeat.. Kalau rasa nak pergi awal..pergi lah cuba nasib nampak ke tak.. kalau tak nampak repeat lagi 2minggu....

Terima kasih semua yang menjawab. Membantu sangat 🥰 InsyaAllah kalau takda spotting, saya pergi first scan waktu 7-8weeks. Doakan urusan pregnancy saya. Dan saya sentiasa doakan yang sedang berusaha dan menanti. Semoga Tuhan kurniakan kita rezeki yang terbaik. ❤️

saya dgn husband jenis x sabar dan tak percaya selagi x cek dekat klinik . so saya pergi je cek dan scan dekat swasta . cuma masa scan tu mmg kena alert yang kandungan masih awal dan kalau scan maybe x nampak apa2 lagi atau nampak kantung sahaja.

bole je sis nak scan utk 5w. sy sebelum ni pon scan 5w sbb da 2 kali gugur, so dokter scan awal nak pastikan kantung tu betol2 duduk dalam rahim. and kalo nampak kantung saja it's normal sbb 5w awal lagi🥰. Semoga baby kite sihat2 je ye ♥️

seeloknya awak pergi masa 8w, kalau betul pregnant, boleh tgk heartbeat terus, sbb kalau awal awal, kadang tu ada kantung sahaja, tapi tak boleh dengar heartbeat. yang penting sekarang, awak jangan lasak lasak. jaga makan okay. ❤️

Sye pon mula2 sah kn kehamilan kt swasta alhamdulilah lah mse scan tu da nmpk kntung da 5weeks masa tu dtg lg lpas 2mnggu da ad jntung..xsalah pon klo nk scan awal lg2 bila first time pregnant

Klu check UPT dah double line tu memang confirm pregnant, terus je mkn folic acid n minum susu ye, semoga baby membesar dgn sihat n sempurna 🤲🏻🥰

better 7 or 8w ke atas, saya check masa 8w, saiz janin 7w1d time tu dan dah nampak jantung. ada yang scan 7w, saiz kantung baru 6w lebih

Check awal blh prepare awal.. kalau check lmbt nt mkn xjage n terbuat keje atau aktvt lasak.. jgn postpone..