bila boleh jumpa doktor.

Saya dah lewat datang bulan 1minggu, cek upt pun positif,tetapi saya keliru bila sy boleh jumpa doktor untuk sahkan atau scan?, Dah pergi klinik swasta tetapi pembantu tak nak layan sebab baru 5minggu.

8 Balas

Boleh je sis check. Mcm sy hari tu dtg check klinik swasta jg masa 3w5d..Dr just confirmkan week pregnant tu and dr suruh dtg lg masa 5w utk scan. Masa scan 5w tu dah nmpk kantung n yolk sac. Maybe sis boleh try klinik lain. Better treatment kat klinik lain kot 😅

4y ago

Itu la nak try klinik lain la..terima kasih.

Saya haritu pegi tlalu awal sgt ..4minggu lbh .scan pn msh tk nampak lg .. kwn buka buku Masa mengandung 8weeks .. bila scan dh nampak baby dlm kantung😄

Seeloknya pergi masa 8weeks and above sebab kalau pergi before tu scan probably tak nampak. InshaaAllah by 8weeks tu dah boleh nampak janin and heartbeat.

Saya ari tu cek upt tapi ngetif .Tapi sampai sekarang belum datang haid hemm macam mana sis

Awak pergi kalau dh masuk 9w & before 12w.

Sebelum 12w. 11w pun ok

Try pergi lagi 2 minggu

try cek di klinik