new obimin

Boleh ke makan obimin di awal kehamilan 5 weeks.. minta pendapat mommy semua

2 Balas

Jgn tanya pendapat kami ye sis. Kena tanya doc sebab doc lebih arif. Saya dulu pregnant anak pertama hb drop 7.2. Doc bagi new obimin utk naikkan hb. Pregnant anak kedua hb rendah sedikit juga. Doc bagi zincofer,tapi saya tak boleh telan sebab bau kuat sangat. Saya minta new obimin sebab mengandung anak pertama makan pil tu juga. Tp doc tak benarkan. Lepas tu doc suruh saya makan iron tablet 2 biji sehari sampai la saya bersalin. Sebab tu saya suruh sis minta pendapat doc berkenaan pengambilan sebarang ubat semasa mengandung. Takut tak sesuai.

ikot atas arahan doc sis.. jgn dgr2 dr org..