New Obimin

Assalamualaikum semua, sesapa kat sini makan new obimin?

17 Balas

Saya makan.. Okey xde masalah.. Bangun pagi..mesti cari obimin luh sblum mkn apa2... Lepas 1jam baru mkn benda lain..mkn ubat ni x bleh minum air susu tau.. Minum an air masak biasa je.. Atau nak lagi mresap telan an air oren sunquick tu..

2y ago

Salam sis nak tanya new obimin ni boleh ke beli dari farmasi tanpa consult dr ?

sy pon nurse suruh mkn obimin tp x leh nk trme.. kalo mkn obimin satu hari suntuk muntah x berhenti.. so sy stop obimin sy mkn folic acid gn b complex je,,

Waalaikumsalam. Sy mkn new obimin. Sy ambil sebelum tidur. Sb klau ambil awal pagi, sehari tu bdn berangin, selera kurang, rasa loya je.

5mo ago

saye makan new obimin tapi ambil 1 kali selang sehari.dr suruh, okey je kan?

Pagi saya makan folid acid yang appeton tu malam makan obimin yang kk bagi tapi minum dengan air sunquick lepastu terus tidur.

Sy..nurse bg obimin sbb dia kata HB cantik. Xde masalah. Sy consume 2jam sblm atau selepas mkn..

Waalaikumsalam. Saya makan obimin baru okey. Kalau kena makan 3serangkai tu, memang langsung tak boleh telann.

🙋‍♀️.. sy amalkn makan sebelum sarapan,bangun tido minum air masak dulu pas2 telan new obimin..

Tak boleh nak telan mesti muntah tapi saya ganti dengan Bcomplex dari shaklee 😉

5y ago

Saya rasa sbb sy mkn obimin laa sy sakit perut berak2

waalaikumussalam..sy makan new obimin dr start bukak buku smpai bersalin 😁

Saya makan obimin jaaa. Setiap pagi sebelum makan😃betul ka?