New obimin

New obimin tu kalau kita makan start pregnant 4 weeks boleh ke?.. lepas test +ve pregnant je terus beli obimin kat watson haritu.

18 Balas

sy mkn new obimin selepas acid folic daa abis.. sy mkn acid folic masa 2 bulan sblm hamil. selepas hamil sy amal acid folic smpai mggu 6 then habis tu sy mkn new obimin smpai la skng 😊 ok ja sbnrnya sis.. no need to worry

boleh je awak.. selagi awak belom buka buku boleh consume obimin.. kalau buka buku pink dekat kk misi kk akan bg zincofer utk awak consume.. if xboleh consume tu awak boleh cuba iberet, maltofer atau obimin☺️

Folic acid biasa je sis. Obimin atau iberet atau iron tablet biasa lepas kandungan masuk trimester kedua atau 12w ke atas.untuk early prgnancy cukup dgn folic acid je.

better ikut nasihat doc.. bg sy awai kandungan asid folid je sampai 10 week mcm tu, klu awal2 amek obimin nanti boleh jd kemungkinan terlebih darah jd beku pulak.. wallahualam

boleh jer sis. saya pegi kk bukak buku pink aritu.. nurse terus bagi obimin dah takyah telan acid folic.. obimin kena telan time perut kosong jarak dengan sarapan 2 jam

boleh..sy mkan tu dari awal pregnant..msa checkup dkat pakar luar klinik swasta diorg kata bleh..tp kena amik folic acid jugak sbb folic acid dlam new obimin sikit je

tak sure pula .. sbb saya dari sblm preggy hingga 10w makan folic acid brand hovid .. dah buka buku dekat kk, dia bagi obimin hingga la skrg 35w

2y ago

alhamdulillah setakat ni okay

Makan asid folic dulu sis . Nti lpas dktor suggest makan yg mana2 bru start bleh makan obimim atau anything .

boleh je mkn. mcm sy awal2 preggy dpt zincofer. tp tk boleh go so sy minta tukar, doctor bg obimin baru okay.

Saya masa buka buku 9 weeks, kk bg saya asid folik dengan obimin. Lepastu next checkup dapat obimin je.