Makanan Semasa Hamil

Boleh ke kwn2 share apa makanan yg x boleh d makan masa awal hamil? Kerap lapar tp mkn rasa x lalu.. Rasa nk mkn Mcm2.. Tp bila mkn sesuap 2 rasa x lalu.. Then lapar balik

1 Balas

Saya makan buah tembikai merah, sebab nak kurangkan mual. Blend oat+kurma+susu segar. Minum ni nanti rasa kenyang dan bertenaga sikit. Awal pregnancy saya banyak minum air je, air susu, air masak sebab tak lalu nak makan, kalau makan pun kerluar semula hihi tapi memang tak ambik kafein sebab nanti letih dan perut rasa kembong je

5y ago

Sy plak xbole masuk nasi.. Asyk nk mkn yg bukan2 juga.. Aritu mkn epal merah hari2.. Now beli juga cereal mkn ngan susu.. Susu2 ni x lalu Sgt tp klu yg fresh milk rasa ok