Buka buku pink swasta

Assalamualaikum , saya nak tanya saya nak buka buku pink kat Klinik swasta , kos utk buka buku pink tu RM330 . Logik tak ye kos sampai sebegitu skali ? Maafla saya 1st time

16 Balas

Saya dua2 bukak dekat swasta & dua2 pregnancy bukak buku dekat klinik lain2. First pregnancy saya kena bayar Rm2++. 2nd pregnancy ni saya kena Rm320 sebab time bukak tu doctor ambik darah terus & bagi beberapa ubat. Harga dia depend pada checkup kita masa hari bukak buku tu. And monthly checkup pon harga akan lain2 jugak, ada time murah, ada time mahal. Klinik time first pregnancy saya pergi tu lagi murah dari yang 2nd ni. Jadi kalau awak nak harga kurang, kena survey lah sebab klinik ni lain2 cara dia charge

Kos buka buku tu sekali dgn first check up ada urine test blood test semua ke? Masa sy buka buku kt klinik swasta dulu dlm rm215 tk silap, tp sebab termasuk caj utk urine dan blood test terperinci. Next check up tu dlm RM50-70 ikut ada buat scan ke tak. Tapi lain tmpt lain harga, mungkin blh survey klinik swasta lain yg ada buku pink juga

kalau klinik maybe tgk depend jenis klinik jgk la kot. Kadang gi checkup biasa pun lain klinik lain rate. kena pandai survey, jumpa la yg agak murah. Kalau ada scan apa smua dgn ambik darah, mmg pricey sikit la kot awal2. Plus Kalau ada bagi ubat.

Saya pegi follow up KK, tp bila nk kena check thyroid (amik darah) dgn minum air gula saya buat kat kpj.. Result nnt saya bawak pegi KK. Nurse dekat KK bagi.. 😊😊

3y ago

Kpj dpt perisa oren... Tp x sure dekat KK ad perisa atau x.. Ada yg ckp KK pon sekarang dah bg yg ada perisa mgkn x sume KK la agaknye...

Logik. Pegi gomen. Free je. Sy rs checkup pun ok. Complete. Cm ikut kna misi style mn jelah. Bila nk labor tu, gilah hospital swasta utk lebih keselesaan.

Oh , oke puan . Terima kasih semua atas jawapannya . Saya sangka buka buku pink tu cuma buat buku je takde blood test semua tu . 🤭😅😊

Tempat sy rm170 je buka buku kat swasta, siap check urine, amik darah, scan baby semua complete. Ikut tempat kot

Depends sis. Kene pandai pilih. Mcm sy bukak di klinik swasta Rm180+ skali amek darah. Monthly scan around Rm70.

Normal sis harga mcm tu. Saya bukak buku dkt hospital private, skali dgn blood test semua tu rm400++ 😅

Normal sis , sy pun bukak buku pink kt swasta harga pum dah rm260 ☺️