makanan baby

boleh ke kenalkan baby bubur kosong + sawi pada hari kedua baby mula makan? ade tak mommies yg tak ikut 4day rules tu.. baby sye mcm tak terima bubur kosong je.. hari pertama sye bg 2 kali pg ngn petang.. pg dpt suap 2 sudu dia bkk juga mulut.. yg petang tu, dia taknk bukak mulut langsung, sye sua sudu dkt mulut, dia ketapp bibir..

9 Balas

4 days rule tu cuma untuk u buat allergy test. Awk tak wajib pun buat, cuma agak susah nak rule out kalau campur banyak sangat dalam satu masa pada pendapat saya. Tapi kalau setakat nak letak sayur dgn bubur, takde masalah pun sis. Ikut pengalaman anak sy yg sulung dulu, minggu pertama dia mmg tak makan sgt. Lepastu nahh bila dah biasa dia jadi suka makan. Jgn risau sis kita cuba slow2.