Baby 6 bulan 11 hari Makan

Hai mummy nak tanye, baby sye baru seminggu makan, first day makan sye kasik bubur kosong dalam 2 sudu besar takde campur apa2, alhamdulillah first day makan dia bole trime luah2 tu biase tapi lgi bnyk makan dri luah , first day je dia dh makan 3 kali shri 😅.. Sekrang dia makan 3 sudu besar same jugak 3 kali sehari tapi baby macam tk knyg walaupun dh ksik susu.. Jadi persoalan nye bole ke kasik baby makan lebih 3 kali.. Kalau tak bole ape solution yg bole bagi baby lagi kenyang .. #bantusharing #firstmom #ingintahu

1 Balas

kalau ikut kan nurse, suruh tiga kali makan makanan berat. dua kali makanan ringgan. mungkin boleh bagi dia snacking makan buah ke mcm tu

8mo ago

buah ape yg bole yee.. ade org ckp pisang betik mcm keras tu bby