makan bubur

normal ke bby first day start makan bila kita suap, dia kluarkan balik bubur tu dri mulut? tp tak pulak menolak /mengalih muka xnk. buka je mulut bila kita sua sudu. cuma bubur tu mengalir kt tepi mulut. tp rasanya ada sikit jugak dia telan..#firstmom #ingintahu

4 Balas

normal. sbb sebelum ni terbiasa dgn susu. ni baru nak mula. makan 2-3 suap tu kira rahmat dah hehe. jgn stop offer tau. nanti habis 2/3/4 days rule tu boleh tambah protein/sayur. Insha’Allah semangat baby makan😊

1y ago

kalau kenyang selalunya dia akan berhenti sendiri. tp jgn lupa sendawakan juga tau. takut kembung pulak dia. enjoy the journey ya😊

normal je. mcm kite kena benda xbiase kan xbest rase nye lain dari org biase mkn benda tu. baby dari minum susu ttba kena mkn benda lain rasa lain dari susu. kena biase kan dia. lama2 okay

normal