Bersama suami 9 week

Boleh ke bersama suami bila masuk 9 week? Pancut dalam tkpe ke? Mohon pencerahan mummy2 sy tkut sy prgnant baby 1st, ttc 2 tahun lebih#firstbaby #seriusnanya #1stimemom

14 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

saya masa 14week prgnt lepas 2hri kluar darah wrna coco and berturut smpai lah 4hri bila tnya time nak buat buku pink nurse ckp normal and buat tkkesah lah hri ke 5 byak kluar and dia mcm priod time tu jgk tghari cmtu gi buang air besar sbb rasa mcm nak berak and teran tiba2 kluar sketul darah and scan rupanya gugur tapi alhamdulilah lepas 2minggu gugur allah bgi rezeki melekat lgi and tetap brsama suami alhamdulilah tkde jdi mcm first bby and now dah 36week 🥰😊

Baca lagi
2y ago

Alhamdulillah syukur ... tahniahhh yer

Saya dari awal kehamilan brsama suami seminggu sekali.. masa 9week dgn 20week ada lendir keputihan brcampur darah warna koko cair, tapi sikit je.. memang terus pergi unit kecemasan. doktor pantau keadaan kita. alhamdulillah sekarang dah trimester 3.. kalau sis risau, boleh dapatkan nasihat dari doktor dahulu. diorang lebih tahu. mcm saya bila doktor nasihatkan utk stop sekejap brsama suami, saya ikut je nasihat doktor.

Baca lagi

sy masa mula pregnant around 4weeks mcm tu ada bersama suami, esok tu bangun kencing tengok ada spotting darah sampaila masuk 9 weeks. sy pergi klinik swasta dpt injection kuat rahim & ubat pil duphaston..sejak dr 4 weeks tu dah tak pernah bersama suami risaukan takut ada bleeding lagi

lebih baik jgn dlu sis..kerna 9week kandungan belum kuat lagi..takut terjadi apa2 .. tpi klau suami tak tahan boleh jg tpi perlahan2x jgn terlalu kuat sampai kita merasa sakit di bahagian perut..paling baik bersama suami ketika janin dah kuat seperti 5 6 bulan bgtu lebih baik..

Saya dr 5weeks sampai 9weeks okay je bersama suami . Cume xganas lh jgn laju ii . Buat bg suami dpt lepas air dye je . Yg penting jgn lps dlm . Doc xbg lps dlm sbb nnt akan trjadi contraction. Saya buat semingu sekali je .

awal² nie klu blh elakkan, tp klu nk buat slow² jgn ksr n terhentak kuat².. pancut dlm tk boleh, kandungan air mani tu dia punya khisat baik utk trimester ke3 je 😅 bg jln senang bka, klu skrg awk pancut dlm risiko blh gugur

2y ago

Kami dh try bersama alhamdulillah ok xda keluar ape2 pelik dan scan baby ok

sy awal pregnant masa 4w selalu jgk bersama suami & pancut dlm.. masa awal2 preggy ada keluar air campur darah warna koko cair tp sikit je.. alhamdulillah skrg dh 21w.. seminggu sekali je bersama suami..

2y ago

Tq sis ya bersama suami dh hrini😂risau jgk tp yakin Allah jaga jelaa

sebab tu saya pun takut nak bersama husband sis..sebab kandungan masih terlalu awal..alhamdulillah husband faham..lagi2 ni babyfirst kami

2y ago

Tq respon sis tp x kerap suami balik jd ksian suami tawakkal n doa suami pulak slow2 je x mcm biasa

VIP Member

Sy dari awal kehamilan smpai skrg dah 15week.. msih lgi bersama 🤭 cuma jgn lasak ii n terlalu dalam yer ibu 🤭

2y ago

Tq sis sb pjj mmg suami kalu jmpa sian jgk x bg kalu dia nak😂

pengalaman sy pancut dlm masa kandungan 12 week pn sy gugur masa tu..lg kn 9 week..jgn la..seram plak bila teringat balik

2y ago

Post reply image