hb low

Boleh bagi cadangan pemakanan apa yang boleh naikkan bacaan hb semasa mangandung?

2 Balas

Boleh cuba makan ikan bilis tanpa kepala,bayam merah,jambu batu dan pucuk paku. Hati ayam pun bagus utk tambah darah,cuma saya tak suka makan sebab organ dalaman. Terpulang pada sis kalau nak makan hati ayam,sedap juga tu. Hb saya pernah drop 7.2, lepas saya makan makanan yg di atas tu hb naik sampai bersalin. Tp mesti makan ubat yg doc bagi juga.

bayam