Bacaan HB Low 😞

Assalamualaikum. Hi mom, macam mana ya nak naikkan bacaan HB? Saya susah nak makan ubat, ada cara lain tak selain dari makan ubat? #firstbaby #22week

1 Balas

Ubat is salah satu ikhtiar. Set reminder dkt phone. Klu xblh telan zincofer, cari iberet/maltofer/obimin di farmasi. Selain tu, amalkan daging merah, hati ayam, kacang kuda, kangkung, kailan, ulam pegaga, jambu batu, delima, kurma, oren. Avoid any caffeine (kopi, teh, milo) atm. Hb low akn ada risiko pd kndungan & diri awk sndri.

2y ago

Sama2.