spe ada pengalaman operate cyst semasa pregnant?

Bole share pengalaman..

9 Balas

Tiada pengalaman operate cyst tapi saya ada cyst before saya pregnant , saya pantang semua makan fast food selama sebulan atau paling awal dua minggu , minuman bergas , caffeine, teh , kandungan gula jangan ambil , kalau boleh elakkan makanan proses sebab lagi bertambah besar cyst tu . Saya amalkan pati delima gulsan Alhamdulillah cyst saya hilang , saya kena dedua kiri kanan . Segala soya elakkan . Dan rajin search google makanan apa yang boleh dan tidak . InsyaAllah akan berkurang cyst tu jika kita amalkan gaya hidup sihat .

takda pgalaman lgi sebab alhamdulillah tak jadi ...sya d dtect cyst smasa cyst trpintal dn rahim kebelakang..kndungan pn d dtect sekali 5w masa tu...cyst jenis dermoid yg dh lama kta dktor sbb berisi kulit rambut gigi, saiz atas 5cm...dktor xdpt operate msa tu sbb cyst msh blm pch dn sya dlm keadaan sngt sakit wlpn sya d paksa untk operate selang brapa hari masa tu...pstu, drg aturkan operate smasa kndungan 20w agr badan sya mampu tahan surgery tu..tpi syukur, kndungan smasa 8w, cyst dh hilang xdapat kesan...sakit pn xda da..

3y ago

hai sis...saya stop trus mknn goreng, instant & junk food, kafein dan gas..saya brpntg trutwma soya..hari2 mkn sup2 dn kuah2..tiaphari minum jus avocado dan buah naga...mkm bnyk buah, sy x ambik sbrg vit supplmnt...sya bed rest spnuhnya..klau sis muslim, bole baca air tawar dn niatkn pulih..🙃dktr tkjut jgk, alhmdulillah...hilang sndri

saya pun nak kongsi pengalaman operate cyst masa kandungan 10 minggu.. masa tu perut sebelah kiri sakit sangat dan doktor bagitahu cyst dah berpintal (twisted) dan operate pada hari yg sama, agak besar jugak 10.6cm dan dikira sebagai kes emergency... sekarang usia kandungan dah 29 minggu.. alhamdulillah baby membesar dengan sempurna..

hi kwn2.. post ni dah setahun lebih.. alhamdulillah sy buat open surgery ketika kandungan 18w.. sbb dah start rasa sakit n xnak amik risiko baby dlm kandungan.. cyst jns endrometrosis sy pnye.. skrg alhamdulillah semuanya ok..ank pun dah cukup setahun sebulan.. sy doakn kwn2 semua sihat

saya masa pregnant 6w p scan dkt klinik...msa acan xnampak rahim.. rahim gelap penuh darah/cecair .. trus msok blik ot .. dr. maklumkan dah pecah .. awal tu mmg duk rasa sakit sampai masa bersama pon xbleh .. terhentak sikit naik moto pun sakit .. alhamdulillah kandungan xda apa²

saya baru sah kan asa cyst sis. ada cyst kalau check upt mmg akan positif ke ya? saya lewat period check upt positif tapi g klinik kata saya ada cyst

3y ago

ada 2 kmngkinan sis. 1, kndungan sis masih awal sbb tu blm nmpk kntung. 2, upt ada y naik dable line bila ada ovarian cyst ttapi biasanya lebih 6cm...ini pn pgalaman sbenar jga...kena trus prgi hospital, jgn tunggu lama k.

Saya tadak pengalaman operate cyst time pregnant.. Cuma pengalaman ada cyst time pregnant ja.. Besar ke cyst tu?

5y ago

Sengal2 tu tak penah rasa..

Operet cyst x pernh.. Tp operat buang apendik pernh masa mengandung usia 6buln.

Sy nk tnya ,sy ade fibroid🥴adakh ia tk mnggngu bby?

3y ago

Sama sis.. Saya pun ada fibroid masa mngandung ni.. Takut jgk ni😔