urut

Bln lps scan Doktor kt baby dok tpt lain tp bukan luar rahim Raya blk kg Mak mertua cari tok bidan Nenek tu urut bg betulkan baby Tok bidan kt Sy nyaris keguguran Sakit sangat2 Smlm dr pg selepas urut sampai lah lepas subuh tadi Yg sy risau Sy x rasa langsung pergerakkan baby Apa patut sy buat skrg?

12 Balas

mak sya pun bekas bidan kampung..tapi dri awal preg,sya tak nak urut.sebab baby tu kecik lagi dia nak berenang kat atas,bawah,kiri,kanan tak siapa tau.bila dah besar dia takda ruang berenang dah,baru lah sya minta urut2 manja kasih baby luruskan laluan sekiranya perlu..

Kes sis lbih kurang sma mcm sy ari tu..msa tu kndungan sy 18 mnggu,pranakkn sy dh trun bwh sgt²... sy pn hmpir² keguguran..bidan tu penaikkn blik pranakkn sy...lps tu sy try p scan klinik swasta..alhamdulillah kndungan sy dh ok smpai skrg dh msuk 22 mnggu...

5y ago

Alhamdulillah...

Awk ada bleeding tak? Pi lah klinik awk, scan baby, tgk keadaan baby. Org2 tua kata, Tak boleh mengurut masa ngandung. Nak urut kat pinggang belakang pon x blh.

5y ago

X da pula bleeding

Sy x berani nk berurut time awal2 pregnent.baby dh 5 6 bulan bru berani, tu pn urut pinggang yg lenguh2. Haha

Jangan bagitau nurse/doktor sis pegi berurut k. Confirm kena sound kalau mereka tahu

Bahayanya urut time awal2 pgnency, nasib sis xde pape

5y ago

Alhamdullillah Semua dah ok

Rajin² Bwa becakap baby dlm perut tu...

Baik terus g Hosp check

Dh bpe weeks sis?

5y ago

Alhamdulilah.. Sesama sis.. Jaga diri elok2

Sejak bila tak rasa pergerakan baby tu? Kalau baru sekejap, try minum air batu. InsyaAllah nnt baby gerak.Kalau dh lama, better pegi jumpa doktor