Sengkak

Urut sengkak tu perlu ke xperlu kalau mmg mak bidan kata rahim jatuh? Kalau perlu, sepatutnya brape kali/jarak masa utk urut sengkak yg seterusnya?

3 Balas

Sy baru 3hari lepas urut di kg utk naikkan peranakan..sbb sy rasa xselesa lepas buang air kecil... urut sekali je.. bila kena urut tu sakit mmg xterkata la..😫 senak perut... time tu 17w.. tp ada dgr doc xbagi urut kalau time pregnant ni ntah betul ke tdak..😥 Harap semuanya okay. Insha Allah Insha Allah lepas ni harap rahim naik dgn elok.

Selalunya sebelum kahwin & selepas kahwin memang patut urut sengkak naikkan rahim sebab kadang perempuan lasak sikit je rahim senang jatuh. Depends pada tukang bidan tu, tanya sis patut urut berapa kali

Urat sengkak tu ape sis?mf nk tnya

5y ago

Ooo hehe..Tpi perlu urut nie bila lpas bsalin bg perankn kte naik blik..Mmng mcm tu..Nty lma2 perankn jtuh laki pl xnk n xsdap bila bersama..Sb tu aset kte sbgai permpuan...Kne jga msa pntg n jga lpas dh ade ank..