Spe pnh ggur kantung kosong berkali2 n msih blh hamil normal n slmt kndugn sterusnye.sy 4 kli ggur

Blighted ovum

6 Balas

Saya 4x gugur.first gugur ada kantung Jee 2 tu ada baby xpi xde jntg tu yg gugur.last tu x tahu mengandung Sebb asik dtg bulan Jee x benti.pegi KK ni umpa doc ..doc cek upt rupannya mengandung xpi baby da xde,ada darah n kantung je..refer hospital..siap doc amek sampel kat hntr makmal alhamdulillah xde apa..sy tgu 3y baru mengandung lgi.. alhamdulillah skrg dah 13w

keguguran byk kali perlu rawatan dgn doc pakar. 1. utk myiasat punca keguguran berulang sama ada berkait dgn masalah genetik atau tidak 2. jika tiada mslh serius, next time boleh pregnant normal. Jika ada mslh doc boleh advice utk rawatan dahulu

sy pnh gugur 3x ade kantung je, sy refer doc pkar ambk drh tp normal je sume, alhamdullilah doc pkar bg sy ubat duphaston doc suh sy mkn kalu test upt naik double line sy mkn smpai 16 week skunk nk msuk 18 week

1y ago

duphaston tu utk kuatkn rahim ke?

sy pernah sekali gugur blighted ovum. doc buat appointment 3 bulan lepas gugur tapi sy tak datang sebab masa tu dah pregnant yg baru..

saya pun tengah cari kekuatan drpd sharing ibu2 sini yang dapat...kali ke3 kantung kosong, tunggu gugur skrg...mmg pudar hati dah skrg

awak ada jumpa doctor pakar sakit puan tak utk nilai tahap kesihatan awak? semoga allah permudahkan urusan awak

1y ago

cuba la awak. mana tahu lepas jumpa, allah gntikn awak rezeki yg lebih baik. dapat twin ke. kita xtahu ❤️🌻. sy doakan urusan awak dipermudahkan dan allah tiup zuriat malaikat kecil dlm rahim awak🤲🤲