Blighted Ovum (Kandungan Kosong)

Siapa dekat sini hamil secara normal selepas keguguran blighted ovum? Selepas sekali keguguran tu terus dapat hamil secara normal ke? Sebab sekarang saya masih tunggu 3 bulan sebelum ikhtiar nak hamil lagi.

6 Balas

Saya blighted ovum bulan 12 tahun lepas. Bulan 1 gugur kemudian bulan 2 last period. Know know pregnant balik alhamdulillah skrg dah 7 bulan. Sebab lepas gugur mmg saya pantang betul betul mungkin rezeki Allah kasi lagi 🥰

2y ago

Oh takpa asalkan continue asid folic. Jgn buat kerja berat ya sis 🥰

Sy lah tu yg first pregnancy blighted ovum gugur then after 3m pregnant semula. Alhamdulillah kalini nmpk janin membesar ikut lmp. Org ckp lepas gugur senang lekat balik

2y ago

Harap2 saya pun mcm sis juga.. lekat lepas 3 bulan

21/2 - gugur 6w1d ade janin 27/3 - gugur bligted ovum 22/4 - positive pregnant lagi now dh 22w1d saye ade pcos 😄

12mo ago

cepatnya kamu gugur dan pregnant semula...ada tips?

Sy dulu 2 kali gugur mcm tu tapi slrg alhamdulillah dah 4 bulan

tunggu 3m to 6m much better utk elakkan 2nd miscarriage.

tunggu dlu