milk booster

Blh share x mknan apa yg blh tmbhkn susu bdan..slain sawi,karot putih.sbb sy mkn xbnyk susu pon yg 2

13 Balas

ada kata makan apa kita suka pun boleh jadi milkbooster jgk 😁 nnt sis try join group happy breasfreeding malaysia di facebook yaa. situ byk info2 tentang bf, cara bby latch dgn betul etc. dan kalo nk tauu bby kite cukup susu ke tak, monitor diaper dia. kalo sentiasa penuh maknanya susu cukup. pam utk tgk susu bkn cara yg betul utk tau susu kita sikit ke byk lg2 bila bby ad disisi kita

Oat, barli, tempe, kurma, longan kering, jantung pisang, fresh milk. Actually kena try and error & alert dengan apa yg kita makan. Macam saya buah durian tu one of my milk booster. Yang paling penting, air masak kena banyak minum. Think positive yang susu banyak dan cukup untuk anak dan jangan stress. Good luck

5y ago

Boleh makan byk ulas ke? Sy dh la hantu durian. Hahha. Tp takut nk makan..takut effect kt baby sbb bf lagi. Kot² la panas ke apa ke. Takde effect ke?

Kne bnyk mnum air suam2 dan mkn kurma...Mnum susu sllu dan jga bt air barli @ horlick pnas..Mkn roti jgung pon ade jga yg shre utk tmbh susu...Sye bt mcm tu je lh ..Sb milkbooster nie ade yg lbh kpada bkn tmbh susu

Air suam byk2. Then horlicks ovaltine kalau saya.. 3 hari sekali rendam halba dengan air panas.. Then bila air tu da sejuk.. Minum.. Memang susu meriah

5y ago

Owhhh...petua baru ni.blh cuba.tq sis🤗😍

Hi sis! Di sini ada senarai 21 makanan yang boleh tambah susu badan. Semoga bermanfaat :) https://my.theasianparent.com/makanan-untuk-tambah-susu-badan

Kurma merah + longan kering awk..rebus pastu minum suam2 mmg..it works on me..hope ir works to mummies too😊

5y ago

Saya minum ni sentiasa..dah xde air lain kat umah 😄. Self made and instant, dua2 saya minum plus milo. Mmg x sah baju x basah dgn susu

Kalau my body, minum air kosong banyak, and kena makan yang manis manis sikit, baru susu bertambah 😅 milo pun membantu

5y ago

2 la sbb lain org lain cra tmbh susu.sy mnum jugak milo tp xok😅

Mcmna ibu tau susu xbanyak.. Bby mnyusu direct ke breast atau ibu pam msuk botol & bagi dgn baby?

Susu sy pam sbb bby xnk direct.awal2 dlu bnyk dpt.skrng mkin drop

5y ago

Tq sis atas nasihat & smngat😊

Horlicks panas, air susu kurma. Minum air mineral atleast 3L sehari..