senarai mknn yg blh dan tdk blh semasa awal kehamilan

Blh senaraikn jenis2 mknn yg blh dimakan Dan jenis2 mknn yg tdk blh diambil untuk elak keguguran d awal kandungan

7 Balas

Makanan ni ikut org juga. Tp yg org biasa nasihatkn saya.. elakkn makan jeruk, asam2, air kelapa, air tebu, nenas itu jela.. 😅 air kelapa 7bln ke ats bru sy mnum.. kndgan first sy kegugurn, asbab kot mknn ni.. sy mnum air kelapa dan mkn jeruk.. alhamdulillah kndgn ketiga sy, lmbt tahu pregnant air tebu mnum siap angkt brg bert Alhamdulillah xde jadi ap2..

Apa2 yang puan alergik. Kaffein dlm dos tertentu. Kaffein ni include kopi, teh, minuman tenaga/isotonik (kalau tak silap sy). Selain dr itu terpulang puan nk mkn atau tidak.

nenas, air tebu, betik, durian baik elakkan masa early pregancy

Google... Screenshot. Save dlm phone.

Dlm aplikasi ni ada boleh cek

P google sis , jgn mlas2😂

Google.