milk booster

Hi..blh rekomen milk booster x ibu2 ?salu pam 2oz je .

5 Balas

sbnarnya xder milkbooster pun tuk bnyakkn susu ibu... yg penting kerapkn df dgn baby 2 ke 3 jam skli or klu baby xder dgn kita pastikan pump 2 jam sekli tuk maintain pengeluaran susu...mindset kena selalu positif..jdual df n pump mesti 2 ke 3 jam skli...boleh juga guna teknik power pumping...bleh search kat google or boleh join group happy breastfeeding malaysia di fb tuk dptkn bnyak info tentang penyusuan baby sehingga 2 tahun...

Sis dah pernah urut payudara x.. Kalau belum, boleh try. Pastu bykkn minum air - air masak, air susu + oat, jus oren (ni saya amalkan) . Makan kismis, kurma. Masa nk pam jgn stress, emosi kene tenang . Saya baca kat satu page ni kene ade jadual mengepam yg konsisten. Sis boleh try follow grup malaysia breastfeeding support group kat fb, byk info kat sane 😊admin die pun byk pglaman

Kwan sy minum susu kurma farmfresh.. Byk susu dia sis.. Buat sendiri pon blh sbb klau minum kerap blh kencing mnis agaknya.. Sbb yg farmfresh 2 manis.. 😅 Ada 2 yg mkn spirulina... Lobak putih pon ok.. Buat sayur air...

Saya makan roti gardenia jagung.. Alhamdulillah bertambah susu..

sis hw k bekerja?

5y ago

Bkerja