pening

blh mkn Panadol kh klu pening selesma..d skng pregnnt 6 bln lbih

15 Balas

Kalau tak pregnt pun Akk tak makan Panadol tu Dik.. Inikan lagi tgh pregnt.. Walaupun Pening gile masa tu... Sanggup akk tido... Maybe kurang rehat.... Banyakkan minum air kosong Dik.. Kalau tak kurang juga, g klinik lah.. Awak pregnt tak boleh makan sembarangan ubat ye... Kang jadi pape nyesal tak sudah..

4y ago

Wlcm.. 😊

panadol boleh... tp ade had... sbb panadol klu amik banyak sgt boleh merosakkan otak baby... (if i'm not wrong)... ade article nye... n refer docter... sbb docter saya pon ade ckp bnde ni... saya mengandung macam ketagih panadol ni... sakit sikit padnadol... pening sikit panadol... so not so good

Kalau teruk sangat baru boleh makan sis. Kalau tak teruk better tak perlu. Nanti takut terbiasa. Kadang2 sbb alahan. Apa2 refer doc ye. Panadol biasa/paracetamol je yg boleh.

4y ago

Sama2 sis

Boleh makan. Paracetamol is safe for pregnant women. My gynea selalu pesan ibu kene sihat dulu baru anak dlm kandungan boleh sihat. Speedy recoveru ya

Paracetamol is the safe medicine to consume sis. Itu yang doktor kata. If sakit pening sangat. Boleh makan. Kuantiti satu biji setiap 8 jam.

Better ke klinik trus sis.. Ubat ibu mengandung ni ada dosage yg berbeza dgn orang normal.. Semoga Allah permudahkan segala urusan sis 🌷

Ibu ngdung hnya blh mkn ubat yg dberi doktor. Jd kena jumpa dktor dlu la ye.. Jgn mkn ubat lain tnpa nsihat dktor

Masa sya preggy sya takut sgt mkan ubat walaupon panadoll.. sggup sya than sakit.. takut nnt ade effext pda baby

sy mkn panadol active fast sebiji pstu byk angin klua.. tp klu tak berni jgn mkn.. better refer doc..

Elakkan sis. Efek pd baby nnt sbb tinggi dos tu. Jika tak tahan & melarat better g hospital

4y ago

Wc dear