bby 35 minggu

Bile dye gerak2.. Rse bawah sakit sangat lgi2 waktu dye aktif xbole nk ckp sakit tu ngilu.. Tu tnde kepala dye mmg dh turun bwh ke?

bby 35 minggu
17 Balas

sama saya, skrg da 36w,isnin ni masuk 37w da.. Bila dia gerak terlalu aktif,mmg ngilu ya amatt kt bwh sampai menekan pundi kencing ,lepas dia gerak mmg buat sy ke toilet terus nak kencing 😂 skrg kepala baby mmg da kt bwh,hnya tgu hari jee ni.

Hi kita sama 35 minggu due on 23rd March 😊 Skrg memang susah nak tdo sbb dia active, lagi lagi active bahagian tulang rusuk kita dengan bahagian pelvic. Nurse pun dah check kepala dah kat bawah. Takutttttttt...

Sy due 15 Mac...dh cek kepala kt bawah.. Skrg nk kencing rsa xpuas.. kencing sikit2 je... MMG sakit bawah lagi2 dri baring nk bgun.. Bila MLM suka kena rusuk . MMG xdpt tdo selagi dia xdiam😅

4y ago

sy minggu ke 36 scan lg sis tarikh 04.03 ini. then jumpa pakar pada 09.03 sbb hari itu ada masalah uri bawah pp type 2. minggu lps i jumpa pakar ..dia ckp uri dah naik..cuma nak doublw check dia minta i scan lg pada 09.03. klau semua ok..boleh lah bsalin normal 😅

Sy due 8/3 Tp dah selamat bersalin 7/2/20 35w6d .. x sangka bersalin awl tp sebab dah terlalu sakit n kerap dtg sakit nya terus pergi hospital check dah bukak 3cm..

same laa sy pon due same jgk ngn awk .. mmg akn rse skit sbb bby dh slow2 ke jln .. dia da ready2 utk kuar .. mmg akn rsa skit kt bhgian pelvik 🥰

Saya sampai nak bersalin mmg x pnh sakit kat bawah tu rasa kepala baby pun x mungkin sbb perut saya tebal pun nak bersalin rasa contraction he

Tak lama la tu kalau sakit kat bawah terlalu kerap dan lama dah boleh pergi hospital, sbb itu pun salah satu tanda juga.

Betul. Kadang kdang kaki dia tendang ke bawah. Kalau dah nak dekat bersalin mmg akan kepala ke bawah.

Mungkin. Sy pun start sakit2 bila baby gerak. Doc kata baby dah mula engage laluan.

I 32 weeks pun ada sekali sekala rasa like that. especially bila nak ke toilet.