Sakit Perut

Saya nak tnye? Kenape ye tiap hari perut saya sakit, mcm org period tgh senggugut... Ha mcm tu lh sakit dye... Kjup sakit dlam bape minit mcm tu, pastu sakit tu hilang and dtg lgy... Yg pelikye xde lender berdarah atau pown air ketuban pecah... Sy dh 9bulan 2hari... And bby pown agak susah nk kira pergerakan dye, sbb asik sakit perut je.. Pergerakan dye tu jadi slow and lambat... Bila kejutkn dye utk bergerak, mula lh dye mengeras and mula sakit perut.. Ada sape2 boleh bgy pendapat tkkk??

2 Balas

tu sakit nk bersalin tu... dh boleh kira kekerapan contraction tu dtg... klau mkin kerap, dh boleh pergi hospital check laluan... dlu sy pon mcm tu jgk xde tanda.. tpi sakit mcm nk piriod.. g klinik trus doc tolak sy g hospital.. check bukaan dh 3 cm

itu sakit nak bersalin tu sis