scan details

Bila ya sesuai utk buat scan details ? kerajaan ada buat tak utk kite ? kalau ada , bila ya dia akan buat thankyou

7 Balas

Sy buat detail scan dkt swasta, pakej 2D sekali dgn 3D dan 4D masa 21 weeks. Alhamdulillah semua nmpk jelas kecuali bahagian muka mcm isi tk terlalu terbentuk lg kata sonographer. Disarankan buat details scan 24 weeks ke atas klu nk nmpk elok semua. Ni dr sonographer yg scan sy tempoh hari.

Hi mommy. Seeloknya buat scan detail masa 20 weeks keatas. Ada je yang excited nak scan 18w tapi doc sarankan 20w keatas. Kerajaan kalau tempat saya hanya sekali je scan tu pun tk detail dan scan pun bukan utk tahu jantina hanya utk tahu expectation tarikh bersalin dan jantung bayi.

sy scan detail masa 28 minggu, scan 4d, dah bole nampak muka,badan,jantung,perut,kaki,tangan dan jantina. tapi scan kt klinik swasta. klinik kerajaan biasanya ada scan 2d je. scan da 20w ke atas lebih baik sbb baby da cukup sifat masa tu.

orang kata masa sesuai untuk buat details scan pada usia kandungan 25minggu.. masa tu baby dah bentuk cantik.. dan sangat sesuai untuk lakukan details scan 😊

klinik gov takkan buat detail scan kecuali kalau awk ada follow up di hospital pakar. detail scan org buat dkat swasta bermula week 18 - 28 . harga bawah 100 .

Selalu kk biasa tak buat. Kita kena g swasta. Doc sy pernah ckp antara 18w to 24w adalah waktu yg terbaik utk detail scan

kerajaan xbuat detail scan.Bolee pergi swasta untuk detailscan ye.Harga dalam rm130-rm220 depend pada jenis scan