berangin

Bila perut kita bloated/penuh angin/kembung bahaya tak untuk baby kat dalam? Dari tadi cuba nak kentut, belum berjaya. X selesa. ?

9 Balas

Dr malam td pedih ulu hati, selang 10 minit mesti kena.. Siap menggeliat thn sakit Rupanye ramai ade masalah yg same Hilang terus selera makan 1 hari ni, cume banyakkan minum air je la risau dehidrat Buang air besar pon keluar air je dgn angin..

Sya pun kerap Perot kembong..berangin.. skrg dh 35weeks 2day..kdg² kena urut tngkok smpy nk muntah. Dh muntah Bru ok..tdk beragin xselesa nk buat apa pun..

Sis, try letak minyak yuyee. Pastu mintak husband urut belakang. Sy pun malam2 mesti kembung perut. Letak minyak, dan suami urut terus ok.

Sama la sis.. dlm ms yg sme rs nk muntah..rs lapar smua ade... Bertabah la sis.org kate mmg normal smua ni.. nt dh 3months keatas kurg skit

5y ago

Sy pn tngh melalui..perut kmbung plus nn mntah selalu. Tmbh lg lapar tp xlalu nk mkn. Sy mkn je ape yg ad xpntang mmdangkn ad gstrik skrg. Tp still loya tu xnk hilang

Sama laa. Pedih ulu hati semua ada. Pegi klinik swasta, dr bagi ubat angin. Lepas minum baru boleh buang angin. Lega sikit perut😅

Sama la sis.. Tp nsib baik sy blh lepaskn mellui kentut.. Klau x, duk berbunyi2 je perut tu

5y ago

Seksa x dapat kentut. Nak sendawa x reti. Risau baby x selesa je kat dalam. Syukur sblm tdo smlm berjaya juga buang angin. 😌

Dah 6months++ perut selalu kembung/bloated.. sy minum susu.. inshaAllah nnti angin keluar..

5y ago

Haah, sy 6month++ juga. Maybe ada makan yg berangin tadi. 😑

Sy sapu minyak yuyee dkt ulu hati tu.. Urut slow n pastu bru laa bole kntut.. 😂

5y ago

yeah kita geng. Hahahaha 🤣

Try minum air suam, sis.. perut kembung x effect apa² pd bby..

5y ago

Alhamdulillah.. Hopefully 🙏