Shopping barang baby

Bila mommies semua start beli barang baby? Is 14 weeks still early? Usually berapa bulan baru start? Ada orang tua cakap beli barang baby awal tak elok. Tapi kalau beli sekali banyak, duit tu rasa macam air pula. Barang pertama yang mommies beli dulu apa? Cuba share sikit hehe

34 Balas

sy nak masuk 32w dah, tak beli apa lg. Baru beli besen mandi baby n baby carrier. 1st baby jugak. nurse baru cakap semalam dah kena ready semua brg baby.. 😁 Beli yg penting je sis. Pampers nb, baju nb, baby mittens, napkins, barut baby, minyak telon, set tilam baby, pad kita, bengkung, stokin, set berpantang (sy nak beli yg betul² penting je). Susu n botol susu tak beli tak pe kalau kita nak menyusu badan. Slalunya kandungan 5bulan ke atas baru elok prepare brg baby. Sbb kandungan 5bulan ke bawah org cakap mcm² boleh jd lg. tu yg org dulu² cakap tak elok prepare awal sgt. Sis boleh survey dulu checklist brg baby yg perlu. banyak je kat Google. Beli ikut kemampuan sendiri. jgn ikut org lain. Mcm baju nb tu tak perlu bnyk pasang sgt, baby cepat membesar.