bila start rasa baby gerak?

bila korang start rasa baby gerak?

28 Balas

Ikut pada badan masingmasing. Saya 15-16w dah rasa dah kuat juga. Tapi masuk 19-20w makin kuat, dah boleh nampak pergerakan timbul dekat perut bila dia gerak tapi belum kerap. Kadang pagi je aktif, kadang malam je. Selalunya 21w keatas baru akan rasa dan jelas. 28w baru mula kira gerakan. Jangan risau sangat ya! Semoga semua dipermudahkan 🌼

12w6d tadi jumpa nurse dia tanya juga pasal gerakan janin. sy cakap gerakan tu x perasab mungkin lemak perut lagi tebal tapi rasa mengeras tu memang ada. nurse cakap tu janin. esok dah masuk 13w.

xtahu. masa firstborn, abang dia dri 10w dh rasa sikit2. kalini sopan adiknya 😂😂😂😂😂😂😂😂 mak dia pon menunggu anak kedua ni. beza betul dgn abg dia hahahahaha

Sy 13w-14w dah rasa gerakan halus dan doktor sahkan itu mmg gerakan janin, sampai skg rentak sama. Alhamdulillah makin growing 💗

Sy skrg 18w..xpasti sbnrnya mcm mana rasa baby gerak. Rs nyeri nyeri tu tpi bhgn tepi knn tepi kiri. Bkn dkt tgh rahim. Tu baby gerak ke?

sy masa 13week rasa baby jentik 2x..tnya nurse and doc..mereka kata baby la tu..tp pastu blm ada rasa apa2 lg..😊

2y ago

aah sis..mcm kena lastik dgn jari tu😊 tp blm kerap lg kalau awal kehamilan sy pn skli ja merasa masa 13week je..sampai skrg blm ada lg rasa mcm tu tunggu 20week la kot baru aktif dapat rasa gerakan bby🤭

pregnant anak pertama ni.. ckup² 20w dpt rasa.. now dah 23 makin aktiflah dia hehehe

Start 18weeks dah rasa tapi tk kerap , start masuk 21 weeks ni makin kerap rasa

20w Dan Keatas.. memula rsa bubbling² jekk lama² skrg kuat menendang..

14-15w dah rasa gerak, rasa time subuh dan lpas asar ,1st time pregnant