Saja meluah.

Tak suka lah dgn nurse kk kajang sorang tu. Start dari buka buku pink, dia asyik marah2 je, tanya org soalan pun mcm nk makan org, nasiblah dia urus pendaftaran je masa tu, nurse lain yg handle spjg pregnant. Then baby dh lahir dia juga yg urus, kita ni dahlah czer, minta tlg suami pgg baby pun tak blh, paksa suruh kita jugak yg pgg baby. Pastu tnya "tangan awk tak kuat ke?", aku sabooor je. 😭. Pastu dia tanya ada ambil perancang tak, sy ckp belum lg, dia ckp cucuk depo je lah. Sy ckp okay, then dia ckp apa? "Awak ni kejap nak, kejap tak nak. Sy confuse lah dgn awk ni." bila sy ckp tak nak. 😭

13 Balas

selalu ckp kt husbnd smpan duit dan klau boleh tknk p kerajaan lngsung. sbb saya ni bkn org yg penyabar. ayah saya pon tkut bila saya jmpa dngn org sbb saya ni bila org ckp kasar sikit ke jerit jerit ke mmng trus saya sound atau pukul. jdi cepat tngn. saya boleh buat semua bnda . ramai yg sedih bila misi ckp marah marah kasar. knapa u tktnya misi tu boleh ckp elok elok tk? ank ni ank suami saya knpa dia tak boleh bawa? lawan. jngn lemah sis. kita mcm ni sbb tu diorng mcm tu. tegas sikit

Nurse tu kut yg actually ada masalah. Lps tu bila xdpt kawal emosi mulalah nk marah kat org lain sana sini. I've seen many women staff slalu mcmni xkiralah nurse ke pekerja kaunter ke pelayan ke apa. Myb kita hanya boleh sabar jela. Awk tau, kita xdpt control tindakan dan fikiran org tp kita boleh kawal tindakan dan emosi sendiri. InsyaAllah byk pahala sabar awk. Allah bersama dgn org yg sabar..

Pernah face situasi sis, sebijik sama mcm sis alami. Dgn org lain elok je menyembang, sy anggap mmg peel dia mcmtu. So tiap kali checkup, sy just tanya soalan yg penting shj. Lain2 sy x berckp. Sepatah dia tny. Sepatah la sy jwb. Nk marah2 pun, bulan dpn hadap lg kn. Cuma kt hspital, jumpa nurse yg rude, sy menjawab sbb time tu je jumpa. Lpstu xde dh..

Misi kurg ajar ni patut diajar jangan bagi muka lain kali. Kalau awak tahu nama dia, ambil nama dia buat je laporan pada SISPA. Laporkan, tiada etika professional, tidak beradab dan kata-kata memberi tekanan emosi kepada diri awak yang sedang hamil.

Haritu saya penah pg KK kajang. Ada sorang nurse ni bising2 kat patient. Patient tu tegur nurse tu. Awak kenapa ya nk cakap mcni. Baru nurse tu cool down sikit

awak bersuara la semula. tanya nurse ada problem pendengaran ke. sy ckp okay je nak ambik depo. ke nurse period. yg tak memasal nk mrh org

saya punya nurse sepanjang pregnant dan lepas beranak ni pun kadang kadang baik, kadang kadang garang. ikut nasib lah mood dia hari tu. adoooi kitonyo manjo

Knp Sis x sound dia balik .. Kalau Sy sorry la . Dah Marah dia .. sumtimes nurse Kk Ade yg x ok .Ade yg baik . kk mn sis

10mo ago

Kk kajang

sound je balik....nurse tu xde hak pon nk marah2...klu kite xnak amik depo pon dia xde hak nk paksa2...

Sis buat complain dekat sispaa punya website. Klau mrah xfunction, direct buat aduan jer