Sakit Anggota Badan Sewaktu Hamil

Bila perut makin membesar ni, bukan je sakit kepala. Semua anggota badan rasa nak tercabut, betul tak? Dengan pinggang rasa nak patah, kaki nak tercabut, haa semua la rasa. Cuba share korang punya pengalaman pula ⬇️

Sakit Anggota Badan Sewaktu Hamil
45 Balas

Sakit pinggul.. Dlu ank first tak mcm ni.. klu slh posisi bgerak dr baring nk bgun rsanya sakitnya smpai ssh nk gerak.. blum lg rsa mcm pingu klu bjln.. dekat 33w ni semua la dah x larat..

3w ago

tu lh..ada gak tny misi..misi kata faktor usia..mgndung umo 35 keatas mmg cmtulh..xsama mse umo bwh 30..mujur xpnh bsalin czer..misi kata klu org yg pnh bsalin czer lg sakit pingul tau..

sye 38 week sakit2 badan , pinggul mcm nak tercabut , lenguh ape semua tp semangat buat keje rumah tu still kuat.. sye tak suka terbaring layan sakit badan , lg lesu rase nye ..dari anak first sampai skrg cmtu

xde sakit apa...xde ngidam pape..just nk baring je ..n xrasa nak buat pape..ank 1st..pening jgk..KLU buat keje skit je no respon xnk gerak lgsg .tp ok baby ok je ... alhamdulillah dah slmt bersalin 38week ..

saya sepanjang hamil sakit semua y kalau urut pun tetap sama je rasa sakit tu, tp bila anak dah keluar sakit tu auto hilang dia dtg sakit lain pula hihi al maklumlah badan dah rosak selepas bersalin hihihi

sakit bwh perot tiap kali berjalan..wuu org lain sonok dpt jln..sy baru jln sket dah sakit bwh perot n rse na tekncing..n baby akn mngeras time bjalan..time baring elokk jaa...36weeks

sy alhamdulillah ank 1st ok je...cume nk baring n cpat penat je..y lain semua ok ngidam pun xde..ank ok je KLU x DPT bnde y teringin nk MKN terus tukar mknn lain..

sakit tulang punggung,sakit blkg,sakit pinggang,sakit kt ari2,punggung rasa mcm berpetak je🤣🤣 begini rupanya bila mengandung,nk tunduk pn rasa mcm nk patah pinggang

sakit tulang pinggul dan pinggang. smua xkena berdiri, duduk dan baring semua xsdap.perut asyik mgeras. azabnya.nk bjalan nk mlangkah pun seksa.mgandung sblm ni xpenah mcmni.

tulang depan bahagian kemaluan tu sakit. huhu. cmne nak ckp pun tak tau. sbb, tekan, tak sakit. tp klu nak jalan, atau nak bgn, alahai... mcm dihiris pisau. hahah

sekarang 13w, paling sakit masa pagi.. nak bangun tu sakit sangat🥺 tapi aya akan jadikan ini kenangan dan prngalaman terindah saya untuk first baby🥰