Makan masin

Saya mmg suka ikan masin / telur masin. Mingu lepas je ada bekal ikan masin dlm peti. Dlm 4 hari berturut juga la mkn.. sahur & berbuka mesti nk ada ikan masin tu. Sy amik separuh badan ikan tu. Punya sedap, sampai lupe nk jaga. So, sy nak tanya.. ada effect x makan masin terlebih bila plan nk mengandung?

2 Balas

next time cuba rendam ikan masin tu bagi kurang sikit garamnya. lepas tu baru goreng. atau awak boleh cuba ikan kering instead of ikan masin. telur masin makan portion sikit cukup la. sebijik tu jgn la mkn sorang. masin tu. sekadar jamah je. sy pun suka mkn masin kdg2 x boleh tahan jugak tkecur je rasa. husband la byk ingatkan sy control mkn. kalau result blood pressure awak ok, ok la maknanya pemakanan awak tkawal dlm link ni cuba awak rujuk dkt bhg 'kemungkinan komplikasi'. itu kesan darah tinggi semasa kehamilan: https://mypositiveparenting.org/ms/2018/02/10/tekanan-darah-tinggi-ketika-hamil/

2y ago

terima kasih info 🤩

Mestilah ada. Darah tinggi & hb drop

2y ago

ada effect x mcm janin xmenjadi ke..