buka buku pink

Biasanya buka buku mgandung tu bila ye? Kalau da 6w da bole buka x?

9 Balas

Ikot klinik jgak.. Sy hri tu msa pg msa 6weeks.. Dokter minta detail ja.. Dia kta masa 9weeks nnti bru dtg blik.. So msa pg tu. Buku pink siap dah.. Cma tngl scan bby n ada la beberapa soalan dia tnya..

Normally 8-12w waktu yg paling ok utk bukak buku pink. Tp kdng ade je yg week 6, 7 dh boleh bukak. Kena tanya klinik tmpt awk 😁

Dah boleh buka, asalkan sebelum 12 weeks. Apa2 pun depend on klinik. Ada klinik yg tak bagi buka awal2. Ada yg bagi terus buka.

Boleh ja buka tp biasa scan 6 mgu nampak kantung sja. Baby blm nampak lagi. Tgu 8 ke 9 mgu baru dpt sukat saiz baby.

Tengok tempat sis. Saya time 6w dh buka buku pink. Kena call kk dulu, tanya utk buat appointment date

Hari tu sy prgi kk 6w n nurse mntk tunggu smpai 9 w bru blh bkk..dy ckp snang nk scan due baby skli

6 weeks dah boleh buka pink

Dlm 12 weeks dh boleh buka

Depends pada klinik