Bekas cucuk vaksin BCG

Biasa mcm ni berapa hari ye boleh hilang?? Lepastu mcm mna nk rawat luka nya??

Bekas cucuk vaksin BCG
10 Balas

assalamualaikum puan.. di sini sy sharekn link ttg bcg penah saya share 2 tahun lalu..ada nota sy dpt dari misi sebelum sy discharge nicu sbb kes anak pramatang....harap boleh membantu puan. ;) https://community.theasianparent.com/q/saya-nak-tanya-mmg-normal-ke-lepas-cucuk-bcg-sebulan-jadi-mcm-ni/1493391?d=android&ct=q&share=true

Biar saja pecah sendiri. My son baru2 ni pun mcm tu juga. So i biarkan je but careful sikit laa taknak terkasar or lasak2 mcm dukung dia. From my first son’s experienced, luka ni bila pecah sendri nanti dia kering n leper laa. Just jangan letak apa2 cream.

biarkan je awk.. nanti pecah keluar la nanah tu.. awk lap2 kering kering je jgn bg berair.. lama2 dia akn jd parut

bcg ank ye sis?biar kn je sis...nnt dia kn ok sndiri..jngn letak ubt pape

selalu dlm seminggu..lepas dia pecah 2 hari mcm tu ok sudah puan

2y ago

ya x perlu buat apa² dia akan pecah sendiri dan baik sendiri

biasanya die pecah n baik sndri . jgn sapu pape .

jgn usik or letak pe2..nnt die ok sndiri

x pya buat apa sis, biarkan je

beberapa minggu .

biarkan je